Kunskapsbank - regional samverkan

Här finns exempel på regionala strategier och överenskommelser som beskriver samverkan på regional nivå i integrationsfrågor.

Två par händer som bildar en fyrkant

Exempel på regionala strategier och/eller överenskommelser

                     Kronobergs län

 

Framsida strategisk överenskommelse för Kronobergs län 2019-2025Strategisk överenskommelse för  2019-2025

Arbetsmarknadssamverkan i Kronoberg har givit en regional arbetsgrupp, bestående av representanter från länsstyrelsen i Kronobergs län, Region Kronoberg, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Växjö kommun, i uppdrag att driva en bred och inkluderande process för framtagande av en strategisk regional överenskommelse inom mottagande och etablering i arbets- och samhällslivet.

Samverkan inom mottagande, etablering och integration i Kronobergs län

Östergötlands län

Hållbar integration i Östergötland 2021-2025

Vägledande för samverkan kring integration i Östergötland är den regionala överenskommelsen – Hållbar integration i Östergötland. Parterna i den regionala överenskommelsen ska gemensamt verka för ett inkluderande Östergötland. Den regionala överenskommelsen ska bidra till att länet nyttjar befintliga resurser på ett effektivt sätt genom gemensamma satsningar. I den regionala samverkan kring integration tar vi ansvar för att bidra till bättre samhällsetablering, hållbar tillväxt och utveckling. Även näringslivet och civila samhället är viktiga aktörer i arbetet. 

Regional samverkan på Länsstyrelsen Östergötlands webbplats

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.