Projekt DAGS – lära tillsammans

Bilden visar sex olika händer som sträcker sig mot varandra.
Projekt DAGS (digital arbetsmarknadsvägledning genom språk) är ett samverkansprojekt mellan länsstyrelserna, Arbetsförmedlingen och Strängnäs kommun. Inom ramen för projektet har det producerats kunskapsunderlag och ett antal digitala produkter (filmer) med fokusområden inom utbildning och arbetsmarknad.

Syftet med produkterna är att vägleda, motivera, inspirera och underlätta övergångar till arbete och studie för utrikesfödda som står långt från arbetsmarknaden. Filmerna är framtagna med en anpassad pedagogik och med ett kompletterande pedagogiskt material, båda anpassade för verksamheter som möter målgruppen. Exempelvis verksamheter inom kommunala förvaltningar rörande arbetsmarknad och utbildning, inom samhällsorienteringen, inom civilsamhällets olika verksamheter, privata upphandlade jobbcoachande och vägledande aktörer, samt inom Arbetsförmedlingens olika insatser. Allt material är publicerat på Arbetsförmedlingen Play och nås genom denna länk: Projekt DAGS – Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Testa gärna materialet och hjälp till att sprida länken till verksamheter du tror kan ha användning för materialet. Har du frågor om materialet, önskar vägledning eller stöd? Kontakta alina.treijner@lansstyrelsen.se eller lina.devgun@lansstyrelsen.se

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.