Stödet ska komplettera den mall och handledning för överenskommelser som finns och används i hela landet och för alla aktuella målgrupper. Detta har tagits fram i samverkan mellan Arbetsförmedlingen, Sveriges Kommuner och Regioner och Delegationen för unga och nyanlända till arbete.

LoR har tidigare ansvarat för framtagande och uppdatering av metodstödet ”Lokala överenskommelser om nyanländas etablering”. Stödmaterialen som nu tagits fram bygger på det.

  • Stöd för samordning av etableringsprogrammet
  • Kunskapsstöd om nyanländas etablering

Länsstyrelsernas interna LoR-grupp har aktivt deltagit i utformande av de nya stödmaterialen och vi har kunnat tillföra och förbättra upplägg och innehåll i samarbete med övriga myndigheter.

En snabb remissrunda med utkasten till materialet gjordes i augusti 2022 till samtliga länsstyrelser. LoR-gruppen vill gärna passa på och tacka för värdefulla inspel från er alla. Synpunkterna uppskattades mycket och har tagits tillvara.

Läs mer om stödmaterialet och hitta det här.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.